Uygun Bütçeyle Nasıl Seyahat Edilir

blog-img

Uygun Bütçeyle Nasıl Seyahat Edilir?
İşte sizler için derlediğimiz birkaç ipuçu!

 

1. Bir plan yapın
Boş zamanınız ve paranız varsa, kendiliğinden seyahat etmek harikadır. Ancak kısıtlı bir bütçeyle seyahat ediyorsanız yapmanız gereken ilk şey bir plan yapmaktır. Saat saat sıkı bir seyahat programına ihtiyacınız yok ama en azından her şehirde veya ülkede ne kadar süre geçireceğinize dair bir fikriniz olmalı ve destansı maceranızın izleyeceği rotayı bilmelisiniz. Daha azını şansa bırakmak, daha az beklenmedik harcama anlamına gelir; son dakika uçuşları ve konaklama genellikle çok daha pahalıdır.

2. Düşük sezon/Sezon dışı seyahat
Okul tatilleri sırasında gezilerden kaçının; bu, seyahat endüstrisinin yalnızca bu haftalarda seyahat edebilen ailelerden yararlanmak için fiyatları artırdığı zamandır. Hedeflediğiniz varış noktasını ziyaret etmek için en iyi zamanı araştırın ve ardından bu tarihlerden hemen önce veya sonra seyahat edin. Buna 'omuz mevsimi' denir; yine de harika bir yolculuk geçireceksiniz ama belki güneş o kadar parlak olmayacak (ve artı tarafta, o kadar da sıcak olmayacak). Oteller ve hava yolları Bu süre zarfında müşteri çekmek için fiyatlarını düşürün.

3. Her duruma hazırlıklı bir bavul hazırlayın
Uzaktayken alışveriş yapmak zorunda kalmamak için ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda getirdiğinizden emin olun (birkaç hediyelik eşya dışında). Nereye giderseniz gidin, öngörülemeyen hava olaylarına karşı en az bir çift uzun kot pantolon, sıcak tutan kapüşonlu üst ve su geçirmez ceketi yanınıza alın.

4. Uçuşları önceden rezerve edin
Özellikle dönüş uçuşları; Eve dönüş bileti garantisi olmadan yurt dışında paranın bitmesi asla ideal değildir. Hava yolları uçuş koltuklarını bir yıl öncesine kadar ‘serbest bırakıyor’ ve kalkış tarihinize yaklaştıkça fiyatlar özellikle son ayda daha da artıyor.

5. Toplu taşımayı benimseyin
Otobüs ve trenler uçaklara göre daha ucuzdur. Bu kadar basit! Gecelik tren yolculuğu aynı zamanda pansiyonda ödemeniz gereken bir gecenin daha az olduğu anlamına da gelir…

6. Paranızı yemeyin
Ucuz öğle yemekleri, aşırı pahalı kafe veya restoranlardan ziyade bir süpermarketten veya yerel taze gıda pazarından satın alınabilir. Akşam yemeği yiyeceğiniz yeri seçmeden önce de etrafta dolaşmayı hedefleyin; Gördüğünüz ilk restoranı seçerseniz, fazla harcama yapıp yapmadığınızı bilemezsiniz. Her akşam yemeğinde bira içmek kısa sürede birikiyor; bazen bunun yerine suyu tercih ederseniz hem cüzdanınız hem de beliniz size teşekkür edecek. Alternatif olarak, kendiniz yemek pişirerek biraz tasarruf etmek istiyorsanız, pansiyonlar ve boş odalar genellikle mutfağa erişmenize izin verir.

 

Güvenli Ödemeler

Olağanüstü ve %99,9 hizmet çalışma süresi

Sözleşmeyi iptal et

İptal işlemi kolay ve otomatik hale getirildi

Size özel fırsatları görmek için abone olun

Endişeniz olmasın, bilgileriniz bizimle güvende.